Dominika Hrubá z Tekutého cateringu: Brno je mé nejoblíbenější město, ani Londýn jej nepřekonal.
Jak jste se dostala k práci barmanky?
Jako slepý k houslím, pracovala jsem v kavárně v rodné Ostravě a gastro mě ohromně chytlo. Věděla jsem, že se chci odstěhovat, ale rozhodovala jsem se mezi Brnem a Prahou. Když přišel potvrzovací e-mail, že mě vzali do Super Panda Circusu, bylo rozhodnuto, Brno se stalo mým nejoblíbenějším městem, ani Londýn jej nepřekonal.
Kde všude jste sbírala zkušenosti?
Z mých prací bych vypíchla určitě krásné čtyři roky v Pandě, dělali jsme tehdy opravdu skvělé věci a tam jsem se naučila, co znamená pětihvězdičkový servis. Za splněný sen považuji i práci v The Blind Pig v Soho, bar byl součástí restaurace s michelinskou hvězdou, takže zde byl obrovský důraz na preciznost, avšak pro mě to bylo příliš stresující prostředí. Odtud jsem šla pracovat do Callooh Callay, která se několikrát umístila v The World's 50 Best Bars, to je pro každého barmana taková pomyslná špička ledovce, přestože se jedná o pouhý seznam, který nelze brát úplně vážně a kategoricky.
Kdy vás napadlo postavit se na vlastní nohy a co bylo podnětem k založení Tekutého cateringu?
Letos na jaře, po třech letech v „normální“ práci, kterou jsem si našla za covidu, protože moje opravdová práce prostě přestala existovat. Vyplňovala jsem nějakou tabulku, jak už to ve velkých firmách bývá, a uvědomila jsem si, že se netěším do práce – a co víc, že už si ani nepamatuju, kdy jsem se do ní naposledy těšila. Vzala jsem všechny úspory, které jsem měla, a rozjela Tekutý catering. Začátek byl dost těžký. Respektive pořád to těžké je, ale konečně mám to svoje, co jsem strašně dlouho chtěla.
Co vše si od vás na svou akci mohu objednat?
V podstatě cokoli tekutého (haha). Věcí, kterou se nejvíce chlubíme a kterou nejvíc prezentujeme, jsou samozřejmě cocktaily. Ale v podstatě pokrýváme úplně všechno, co se týče piva, vína či kávy. Věnujeme se i řízeným degustacím apod. Vaření ani pečení nejspíš nikdy náš směr nebude, ale co Tekutý catering umí, je doporučit šikovné ruce na studenou či teplou kuchyni.
A je nějaký limit, jak velkým akcím nebo jakému druhu akcí se věnujete?
Asi bych neřekla limit, přirozeně teď dělám menší akce, např. svatby do 80 lidí, ale příští rok chystám několik velkých akcí, kde se může protočit i několik tisíc lidí.
Kde se s vámi setkáme kromě cateringů, chystáte se dělat i nějaké akce pro veřejnost?
Ano, hned letos před Vánoci začínáme s první Party šalinou, ze které bych pak časem chtěla udělat i Party loď na Brněnské přehradě. Dále se rýsují nějaké zajímavé věci na další léto, určitě nás bude vidět.
Kam chcete Tekutý catering posouvat dále?
Ráda bych, aby se z našeho cateringu jednou stala hotová eventová firma, která vyřeší vše potřebné, zkrátka dodavatel hotové služby. Jak říkám, péct dorty nejspíš nikdy nebudu, ale propojit ty správné lidi, to umím. A jako každý barman bych samozřejmě jednou chtěla svůj bar, ale to je ještě daleko.
Převzato z časopisu Food&Drink Brno