Filip Sajler: Chceme, aby byl poctivý vývar dostupný všude a pro všechny

Filip Živný17. března 2025
Filip Sajler
Filip SajlerZdroj: Cibule Bistro
Příprava kvalitního vývaru vám zabere hodiny práce… pokud ji za vás ovšem neudělají profíci v Cibule Bistro. Se zakladatelem značky šéfkuchařem Filipem Sajlerem jsme si povídali o kouzlu poctivého vývaru, který dodává do domácností i gastroprovozů.

Co vás inspirovalo k výrobě kvalitních balených vývarů?

Začali jsme v roce 2004 založením Perfect Catering, což je dnes špička mezi event cateringy. V roce 2009 jsme pak založili Perfect Canteen a vytvořili jsme nový standard a segment pro firemní stravování. Nové projekty tvoříme stále, dnes máme šestnáct krásných poboček a na příští rok chceme otevřít další tři. V roce 2020 jsme se stali součástí české firmy Hopi Holding rodiny Piškaninů a i v důsledku covidu jsme se rozhodli vytvořit unikátní CHEF TECH Center – místo, kde umíme uvařit od základu poctivý vývar, komponenty a čerstvé jídlo na každý den do krabičky. A to jak pro ma loobchod, tak pro foodservice a gastronomii. Tak se zrodila značka Cibule Bistro, nabízí me vývar a jídlo bez kompromisů, bez přidaných látek, a to jak domů, tak do firem. Pro firmy máme i vlastní smart fridges řešení EAT SMART by Perfect.

Ročně uvaříte několik milionů litrů vývaru – co bylo u budování tohoto procesu největší výzvou?

Unikátní skandinávská technologie, kterou používáme, se vyvíjí od roku 1983, takže máme top vývar z top surovin a jsme teprve třetí na světě (po Finsku a Norsku), kdo to takto umí. Ekonomika gastronomie je tvrdá, takže když mohu využít něco, co je sice náročné, ale ve výsledku výhodné, je to mega pomoc. Jak doma, tak v profesionální kuchyni. Vývar dá hodně práce a lidé mají stále méně času i chuti něco dělat… Právě proto jsou tu Cibule Bistro vývary.

Co tedy dělá správný, poctivý vývar jako od babičky nebo profesionálního šéfkuchaře?

Je to o složení a chuti, poctivý vývar je pouze z kostí a masa, zeleniny, bylinek, koření a vody, vyrobený opečením a dlouhým vařením (tažením). Výsledkem je čistý, výživově bohatý produkt plný chuti. Jde nám o kvalitu surovin, ne o vzhled, takže umíme nakupovat i zeleninu, která není geometricky přesná – tak jak ji dnes čeká zákazník v maloobchodu.

Jak dlouho váš vývar v lednici vydrží?

Osm dní po otevření. Zákaznické ohlasy jsou mega pozitivní a každý, kdo ochutná, u nás už zůstane, což nás strašně těší. Koupíte nás na Rohlíku, Košíku, Foodora Marketu, v Makru, Albertu, Globusu, v Bille, Bidfood… a jdeme dál! Máme aktuálně tetrapack pod značkou Cibule Bistro a chystáme bag in box 10 l – trvanlivost je u něj až dvanáct měsíců.

Jaké jsou zdravotní výhody konzumace poctivého vývaru?

Vývar je výživově bohatý, může podporovat imunitu, trávení, správnou funkci kloubů a spoustu dalších věcí. A tak se snažíme, aby byl náš vývar dostupný nejen v domácnostech a v gastronomii, ale také pro děti v mateřských školkách a školách, v nemocnicích, domovech důchodců… Zkrátka všude a pro všechny.

Kromě vývarů (hovězí, kuřecí, zeleninový a pho) vaříte pod značkou Cibule Bistro také čerstvé jídlo na každý den v krabičkách. Jak široká je vaše nabídka?

Čerstvých jídel máme 120 druhů. Umíme dodávat individuálně nebo přes velkoobchodníky, dnes je můžete koupit v Albertu, Bille, Globusu nebo na Rohlíku, Košíku a Foodora Marketu. Pro firmy děláme EAT SMART by Perfect – naše chytré lednice, které rotují týdenní menu ve velice pestré nabídce čerstvých jídel od Cibule Bistro na každý den. Pokud chcete mít čerstvé, kvalitní jídlo dostupné 24/7 v kanceláři nebo ve výrobě, koukněte na www.eatsmart.cz.